Biomass-based Composite Foam from Tapioca Starch/ Octenyl Succinate Starch Blended with Alpha-Chitin

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งManisara Phiriyawirut, Phatthanachai Hankham, Ratchanok Butsukhon, Udomporn Pongvichai

ผู้เผยแพร่Scientific Research Publishing

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2019

Volume number9

Issue number4

หน้าแรก355

หน้าสุดท้าย364

จำนวนหน้า10

นอก2164-5612

eISSN2164-5655

URLhttps://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=95277


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

This research study properties of the starch-based foam from mixed between tapioca starch and octenyl succinate starch (OSA starch), which have addition alpha-chitin prepared by hot compression molding method. Tapioca starch with 50% OSA starch were investigated. For composite foam tapioca starch mixed by adding alpha-chitin at 5-30% of starch weight, it was found that water absorption were reduced. The higher alpha-chitin content in blending foam, the denser of foam structure observed which resulted in increasing of the foam density. The maximum bending stress of composite starch was decrease, but increase the maximum bending strain.


คำสำคัญ

CompositeStarch FoamsTapioca starch


อัพเดทล่าสุด 2023-23-09 ถึง 07:36