Composition of phenolic compounds and antibacterial activities of Paederia pilifera Hook. f. leaf extract

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งPornpun siramon;Rattiya Waeonukul;Supitchaya Laothong

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2022

Volume number15

Issue number1

หน้าแรก3

หน้าสุดท้าย10

จำนวนหน้า8

นอก1906-2141

eISSN2697-4401

URLhttps://li01.tci-thaijo.org/index.php/journalup/article/view/248727

ภาษาEnglish-United States (EN-US)


บทคัดย่อ

In this study, phenolic compounds were extracted from Paederia pilifera Hook. f. leaves. The phenolic compositions of crude extract were determined by Liquid Chromatography - Mass Spectrometry (LC-MS). Phenolic acids and flavonoids were identified as the major phenolic compound compositions in the crude extract.  Furthermore, crude extract was performed to evaluate the antibacterial activities against 3 human pathogenic strains: Staphylococcus aureus DMST 8840, Staphylococcus epidermidis DMST 15505 and Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) DMST 20651. The results revealed that P. pilifera crude extract exhibited antibacterial activities against all tested bacterial strains with a minimal inhibitory concentration (MIC) value of 25.60 mg


คำสำคัญ

Antibacterial activityFlavonoidsPaederia pilifera Hook. f.Phenolic compounds


อัพเดทล่าสุด 2023-07-08 ถึง 23:05