Contamination and Human Health Risk Assessment of Arsenic and Mercury in Seafood from Looal Fish Rafts, Trang Province, Thailand

Poster


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งPhanwimol Tanhan, Niyada Lansubsakul, Wachirayah Thon-asa, Sukanlaya Tantiwisawaruji, Pattanasuda Sirinupong, Napasorn Phachoosak, and Kanjan Imslip

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2023

หน้าแรก56

หน้าสุดท้าย56

จำนวนหน้า1


บทคัดย่อ

Arsenic (As) and mercury (Hg) are well recognized as highly toxic elements to human health caused by their high impacts on living bodies. They present properties of bioaccumulation, biomagnification in food chain, persistence in the environment, and disturbances in metabolic processes. Seafood may accumulate As and Hg from contaminated environment. The aims of this study were to determine As and Hg contents in edible tissues of popular seafood including squaretail mullet (Ellochelon vaigiensis), mud spiny lobster (Panulirus polyphagus), giant tiger prawn (Penaeus monodon), and smooth squillid mantis shrimp (Harpiosqulla raphidea). Human health risks were also assessed using target hazard quotient (THQ) and cancer risk (CR) for both elements. 


คำสำคัญ

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


อัพเดทล่าสุด 2023-09-10 ถึง 23:10