Are phenolic compounds produced during the enzymatic production of prebiotic xylooligosaccharides (XOS) beneficial: a review

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งGufe C.; Jambwa P.; Marumure J.; Makuvara Z.; Khunrae P.; Kayoka-Kabongo P.N.

ผู้เผยแพร่Taylor and Francis Group

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2024

ชื่อย่อของวารสารJ. Asian Nat. Prod. Res.

Volume number26

Issue number8

หน้าแรก867

หน้าสุดท้าย882

จำนวนหน้า16

นอก1028-6020

eISSN1477-2213

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85190404175&doi=10.1080%2f10286020.2024.2328723&partnerID=40&md5=3a875348a54d067a8624cbf633380c4c

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

Phenolics produced during xylooligosaccharide production might inhibit xylanases and enhance the antioxidant and antimicrobial activities of XOS. The effects of phenolic compounds on xylanases may depend on the type and concentration of the compound, the plant biomass used, and the enzyme used. Understanding the effects of phenolic compounds on xylanases and their impact on XOS is critical for developing viable bioconversion of lignocellulosic biomass to XOS. Understanding the complex relationship between phenolic compounds and xylanases can lead to the development of strategies that improve the efficiency and cost-effectiveness of XOS manufacturing processes and optimise enzyme performance. © 2024 The Author(s). Published by Informa UK Limited, trading as Taylor & Francis Group.


คำสำคัญ

antimicrobial activitiesxylanases


อัพเดทล่าสุด 2025-09-05 ถึง 00:00