Microwave-based soybean meal moisture classification using resonance cavity
Conference proceedings article
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Kittiamornkul N., Chamnongthai K., Kiattisin S., Leelasantitham A., Higuchi K.
ผู้เผยแพร่: Hindawi
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2009
หน้าแรก: 4563
หน้าสุดท้าย: 4566
จำนวนหน้า: 4
ISBN: 9784907764333
eISSN: 1745-4557
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
บทคัดย่อ
The moisture content inspection for agriculture material is very necessary to make a quality control. Since the amount of the soybean meal, which can transmute into animal food, is very plenty and the distribution of moisture is difference. Therefore, the non-destructive moisture inspection is difficult to perform. This paper proposes microwave free-space measurement using the resonance cavity. Measuring the resonance frequency after passing the soybean meal and calculate them in term of complex permittivity. The results show that the technique can provide fast soybean meal moisture classification with 80% of accuracy. ฉ 2009 SICE.
คำสำคัญ
Microwave, Moisture measurement and resonance cavity