Vapour transport mechanism in osmotic distillation process

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งThanedgunbaworn R., Jiraratananon R., Nguyen M.H.

ผู้เผยแพร่De Gruyter

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2009

วารสารInternational Journal of Food Engineering (1556-3758)

Volume number5

Issue number5

นอก1556-3758

eISSN1556-3758

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-72549102590&doi=10.2202%2f1556-3758.1665&partnerID=40&md5=3b4a289c08b8797139b6609884961f81

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Osmotic distillation experiments were carried out using pure water as feed in order to investigate the mass transfer mechanism in the membrane. In the experiment, the hollow fibre modules with packing density of 30.6 and 61.2% were employed. The Dusty gas model was used to estimate the transport of vapour through the membrane. The results revealed that the water vapour transport in the membrane pores in this study followed the Knudsen-molecular diffusion transition model. The value of membrane mass transfer coefficient evaluated by the transition model was found to be 0.863 kg/m2.h.Pa which was in good agreement with the experimental value. The packing density of the module did not affect the membrane mass transfer coefficient. On the other hand, the membrane mass transfer coefficient depended on the temperature. Copyright ฉ 2009 The Berkeley Electronic Press. All rights reserved.


คำสำคัญ

Knudsen-molecular transitionMembrane permeability


อัพเดทล่าสุด 2023-27-09 ถึง 10:14