Adsorption of melanoidins by chitin nanofibers

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งDolphen R., Thiravetyan P.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2011

วารสารChemical Engineering Journal (1385-8947)

Volume number166

Issue number3

หน้าแรก890

หน้าสุดท้าย895

จำนวนหน้า6

นอก1385-8947

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-79451473168&doi=10.1016%2fj.cej.2010.11.063&partnerID=40&md5=0656a9b2d07b7b929afba27c74ad69f5

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Melanoidins, the complex bio-polymer of amino-carbonyl compounds are widely distributed in food, drinks but if it was discharged into a water resource system that affect as environmental pollutants. Adsorption is a potential method to remove the color from the food or environment. Therefore, this research studied on the adsorption of synthetic melanoidins by chitin nanofibers prepared from shrimp shell waste. The results showed that the adsorption of melanoidins with chitin nanofibers was increased when increasing temperature, giving values of 131, 331 and 353. mg/g at 20 ฐC, 40 ฐC and 60 ฐC, respectively, which were higher than other chitin-derived adsorbents. In addition, the b value of chitin nanofibers also had a high affinity and strength for melanoidins adsorption at low concentration higher than other chitin-derived adsorbents. The results from Fourier transform infrared (FT-IR) spectroscopy and elution studies confirmed that the interaction between melanoidins and chitin nanofibers involved both electrostatic and chemical adsorption. For application in the sugar industry, chitin nanofibers can be used for adsorption of melanoidins and other pigments from sugar syrup. ฉ 2010 Elsevier B.V.


คำสำคัญ

chitin nanofibersMelanoidins


อัพเดทล่าสุด 2023-03-10 ถึง 07:35