Combined natural convection cooling of a drink can

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งJiracheewanun S., Armfield S.W., Behnia M.

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2011

Volume number52

Issue number1

หน้าแรก59

หน้าสุดท้าย68

จำนวนหน้า10

นอก1446-1811

eISSN1446-1811

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-79958825515&doi=10.1017%2fS1446181111000538&partnerID=40&md5=a8c51c1587076520b1c0236cef9b53ef

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

We investigate natural convection cooling of the fluid in a drink can placed in a refrigerator by simulating the full combined boundary layer system on the can wall. The cylindrical can is filled with water at initial nondimensional temperature 0, and located within a larger cylindrical container filled with air at initial temperature -1. The outer container walls are maintained at constant temperature -1. Initially both fluids are at rest. Two configurations are examined: the first has the inner can placed vertically in the middle of the outer container with no contact with the outer container walls, and the second has the inner can placed vertically at the bottom of the outer container. The results are compared to those obtained by assuming that the inner can walls are maintained at a constant temperature, showing similar basic flow features and scaling relations, but with very different proportionality constants. ฉ Copyright Australian Mathematical Society 2011.


คำสำคัญ

conjugate boundary layernatural convection cooling


อัพเดทล่าสุด 2023-04-10 ถึง 07:35