Experimental investigation on the thermal conductivity and viscosity of silver-deionized water nanofluid
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Godson L., Raja B., Lal D.M., Wongwises S.
ผู้เผยแพร่: Taylor and Francis Group
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2010
วารสาร: Experimental Heat Transfer (0891-6152)
Volume number: 23
Issue number: 4
หน้าแรก: 317
หน้าสุดท้าย: 332
จำนวนหน้า: 16
นอก: 0891-6152
eISSN: 1521-0480
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
This article presents an experimental investigation where the thermal conductivity and viscosity of silver-deionized water nanofluid is measured and studied. The mixture consists of silver nanoparticles of 0.3, 0.6, and 0.9% of volume concentrations and studied for temperatures between 50ฐC and 90ฐC. The transient hot-wire apparatus and Cannon-Fenske viscometer are used to measure the thermal conductivity and kinematic viscosity of nanofluid, respectively. The thermal conductivity increases with the increase in temperature and particle concentrations. A minimum and maximum enhancement of 27% at 0.3 vol% and 80% at 0.9 vol% are observed at an average temperature of 70ฐC. The viscosity decreases with the increase in temperature and increases with the increase in particle concentrations. The effect of Brownian motion and thermophoresis on the thermo-physical properties is discussed. Thus, an experimental correlation for thermal conductivity and viscosity, which relates the volume concentration and temperature, is developed, and the proposed correlation is found to be in good agreement with the experimental results. Copyright ฉ Taylor & Francis Group, LLC.
คำสำคัญ
nanoparticle enhancement