Electron spin resonance investigation of free radicals produced in pulverized non-irradiated sugar

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งThamaphat K., Limsuwan P., Smith S.M.

ผู้เผยแพร่World Scientific Publishing

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2011

วารสารInternational Journal of Modern Physics B: Condensed Matter Physics; Statistical Physics; Atomic, Molecular and Optical Physics (0217-9792)

Volume number25

Issue number17

หน้าแรก2383

หน้าสุดท้าย2391

จำนวนหน้า9

นอก0217-9792

eISSN1793-6578

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-79959936447&doi=10.1142%2fS0217979211100813&partnerID=40&md5=90c86a85c65c48c07149002e2d7078d1

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

An electron spin resonance (ESR) study of the effects of pulverization on non-irradiated crystalline sugar was performed. It indicated that the crystalline sugar before being ground did not give any ESR signal but an ESR signal was found in pulverized sugar. These results implied that free radicals were produced by pulverization. Moreover, the free radical density increased as the particle size decreased. From high-performance liquid chromatography analysis and the ESR spectrum of non-irradiated powdered sucrose, it can be inferred that the pulverization-induced free radical in sugar is a sucrose radical. Recently, many researchers have reported that sugar irradiated with 60Co γ-rays at different doses produced stable sucrose radicals. This may imply that the process of sucrose radical formation by mechanical stress is similar to that for irradiation. © 2011 World Scientific Publishing Company.


คำสำคัญ

HPLCpulverizationsucrose radical


อัพเดทล่าสุด 2023-29-09 ถึง 07:35