High O2 effects on peel browning and phenolics changes in longan (Dimocarpus longan Lour.) fruit

Conference proceedings article


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKaewsuksaeng S., Uthairatanakij A., Kanlayanarat S.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2010

Volume number857

หน้าแรก389

หน้าสุดท้าย394

จำนวนหน้า6

ISBN9789066051799

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-77957191346&doi=10.17660%2fActaHortic.2010.857.47&partnerID=40&md5=d3f5a460eac8ac1393584ad58790b79d

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

The effects of high O2 atmosphere (HOA) on peel browning and phenolic metabolism in longan were examined. Fruit cv. Daw at the commercial ripe stage were held in controlled atmosphere (CA) chambers flushed with 50, 60, 70 or 80 kPa O2 (balance nitrogen) or air (control) at 4ฐC and 95% relative humidity. Pericarp browning rapidly increased during storage accompanied by an increase in polyphenol oxidase (PPO) activity. In contrast, phenylalanine ammonia lyase (PAL) activity decreased during storage. The decrease in PAL activity in HOA was greater than in air. CA storage in 70 kPa O2 reduced browning and PPO activity. The phenolics content of HOA stored fruit was higher than in fruit stored in air as a consequence of the reduction in PPO activity.


คำสำคัญ

Dimocarpus longan Lour.Pericarp browningSuperatmospheric oxygen


อัพเดทล่าสุด 2023-23-09 ถึง 07:35