Physiological changes in longan (Dimocarpus longan Lour.) fruit during controlled atmosphere storage

Conference proceedings article


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKaewsuksaeng S., Uthairatanakij A., Kanlayanarat S.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2010

Volume number857

หน้าแรก401

หน้าสุดท้าย404

จำนวนหน้า4

ISBN9789066051799

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-77957194360&doi=10.17660%2fActaHortic.2010.857.49&partnerID=40&md5=8fc52d4eeebd3311019865a346e24680

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

Longan (Dimocarpus longan Lour.) fruit cv. Daw harvested at the commercial stage were enclosed in controlled atmosphere (CA) chambers ventilated with 2 or 4% O2 combined with 5 and 15% CO2 (balance N2) or air (control) at 4ฐC and 95% relative humidity. The changes in respiration, ethylene production and weight loss were evaluated at 5 day interval. CA-stored fruits had lower rates of respiration than those fruits stored in air throughout storage. CA totally inhibited the rise in ethylene production as manifested by fruits in normal atmosphere. CA also reduced weight loss, with the CO2 level exerting a more dominant effect than low O2ทOf the atmospheres applied, the combination of 2% O 2 and 15% CO2 had the greatest impact at reducing respiration, ethylene production and weight loss.


คำสำคัญ

Physiology


อัพเดทล่าสุด 2023-04-10 ถึง 07:35