Browning alleviation of straw mushroom under CA storages

Conference proceedings article


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งJamjumroon S., Wongs-Aree C., Srilaong V., Kanlayanarat S., McGlasson W.B., Chermklin P.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2010

Volume number875

หน้าแรก403

หน้าสุดท้าย408

จำนวนหน้า6

ISBN9789066055636

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-78650890749&doi=10.17660%2fActaHortic.2010.875.52&partnerID=40&md5=fb4639307bd43607b925cb3a4fdec68a

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

Straw mushroom (Volvariella volvaceae) generates rapid browning on the cap after harvest. In the present study, controlled atmosphere of O2 and CO2 at 15ฐC were applied to straw mushroom in order to reduce the browning. Gaseous combinations of 1% O2+10% CO2, 15% O2+10% CO2 and 15% O2+20% CO2 delayed and decreased the browning symptoms and could extend the storage life to at least 6 days, compared to 2 days of control (normal air at 15ฐC). However, interestingly, the application of 1% O2+20% CO2 accelerated the browning generation related to the higher activity of polyphenol oxidase (PPO).


คำสำคัญ

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


อัพเดทล่าสุด 2023-23-09 ถึง 07:35