Low temperature storage maintains postharvest quality of cabbage (Brassica oleraceae var. capitata L.) in supply chain

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKramchote S., Srilaong V., Wongs-Aree C., Kanlayanarat S.

ผู้เผยแพร่Faculty of Food Science and Technology

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2012

วารสารInternational Food Research Journal (1985-4668)

Volume number19

Issue number2

หน้าแรก759

หน้าสุดท้าย763

จำนวนหน้า5

นอก1985-4668

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84857944533&partnerID=40&md5=852ed9f1fb75c6709b57f77e78ed15c5

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


บทคัดย่อ

Leaf yellowing and wilting are the common postharvest problems of cabbage in supply chain that are encountered at the collection or consolidation stage. This study simulated the conditions at the collection center and determined the effects of low temperature storage on cabbage quality. Storage at 4 and 10°C effectively delayed leaf yellowing and maintained leaf chlorophyll content. Weight loss, respiration rate and ethylene production were also reduced at low temperatures and head firmness was maintained. Moreover, total soluble solids and ascorbic acid contents were higher in cabbages kept at 4 and 10°C than those stored at ambient condition (28̊C). Cabbage can be stored successfully at 4°C for 18 days and 12 days at 10̊C. At ambient, cabbage deteriorated rapidly and lasted for only 4 days.


คำสำคัญ

Cold storage


อัพเดทล่าสุด 2022-06-01 ถึง 15:49