Nutritional quality differences of leaves in a cabbage head

Conference proceedings article


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKramchote S., Srilaong V., Wongs-Aree C., Kanlayanarat S.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2012

Volume number943

หน้าแรก181

หน้าสุดท้าย186

จำนวนหน้า6

ISBN9789066050204

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84863645649&doi=10.17660%2fActaHortic.2012.943.22&partnerID=40&md5=a537e671c0738595464d540332482692

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Cabbage is one of the most important vegetables in the world market. It is rich in nutrients beneficial to human health. The cabbage head is comprised of many leaves ranging from the outer to the inner part which may have different nutritional content. Cabbage heads harvested from Phu-Tub-Berg area, Petchaboon province, Thailand, were used in this study and individual leaves were separated and grouped into outermost leaves (L1-L3), outer-middle leaves (L4-L10), inner-middle leaves (L11-L17), and innermost leaves (L18-L24). Chemical analyses showed that chlorophyll, carotenoid and vitamin C contents were highest in outermost leaves and progressively decreased with increasing internal positioning of the leaves in the cabbage head than in middle and were lowest in inner leaves. Total soluble solids (TSS) content showed a reverse trend as it was highest in innermost leaves.


คำสำคัญ

CabbageCarotenoids contentTotal chlorophyll contentVitamin c content


อัพเดทล่าสุด 2023-17-10 ถึง 07:35