Effects of controlled atmosphere storage on the postharvest quality of carambola fruits
Conference proceedings article
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Boonyaritthongchai P., Wongs-Aree C., Kanlayanarat S.
ผู้เผยแพร่: International Society for Horticultural Science (ISHS)
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2012
Volume number: 943
หน้าแรก: 209
หน้าสุดท้าย: 212
จำนวนหน้า: 4
ISBN: 9789066050204
นอก: 0567-7572
eISSN: 2406-6168
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
Storage of carambola fruits in high CO2 (5 and 10%) and/or low O2 (5 and 10%) controlled atmosphere (CA) at 10ฐC retarded firmness loss and reduced ethylene production. Colour changes also slowed manifested as lower rate of decrease in hue values and of increase in L* a* and b* values compared to the control. Total ascorbic acid, titratable acidity and total sugar contents were not significantly affected. Among the CA treatments, 5%CO2 + 5%O2 appeared to be the most effective in maintaining quality and prolonging shelf life. CA-stored fruits had a shelf life of 25 days while the control, 20 days.
คำสำคัญ
carambola, Controlled atmosphere