Effects of controlled atmosphere storage on the postharvest quality of carambola fruits

Conference proceedings article


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งBoonyaritthongchai P., Wongs-Aree C., Kanlayanarat S.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2012

Volume number943

หน้าแรก209

หน้าสุดท้าย212

จำนวนหน้า4

ISBN9789066050204

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84863645955&doi=10.17660%2fActaHortic.2012.943.26&partnerID=40&md5=737bce34f9caa71a1e7cc82e5e0ddebf

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Storage of carambola fruits in high CO2 (5 and 10%) and/or low O2 (5 and 10%) controlled atmosphere (CA) at 10ฐC retarded firmness loss and reduced ethylene production. Colour changes also slowed manifested as lower rate of decrease in hue values and of increase in L* a* and b* values compared to the control. Total ascorbic acid, titratable acidity and total sugar contents were not significantly affected. Among the CA treatments, 5%CO2 + 5%O2 appeared to be the most effective in maintaining quality and prolonging shelf life. CA-stored fruits had a shelf life of 25 days while the control, 20 days.


คำสำคัญ

carambolaControlled atmosphere


อัพเดทล่าสุด 2023-02-10 ถึง 07:35