Alleviation of cap browning of 1-MCP/High CO2- treated straw mushroom buttons under MAP

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งJamjumroon S., Wongs-Aree C., McGlasson W.B., Srilaong V., Chermklin P., Kanlayanarat S.

ผู้เผยแพร่Faculty of Food Science and Technology

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2013

วารสารInternational Food Research Journal (1985-4668)

Volume number20

Issue number2

หน้าแรก581

หน้าสุดท้าย585

จำนวนหน้า5

นอก1985-4668

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84874966884&partnerID=40&md5=bdac5173b98843b8cd1faacb248036a6

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


บทคัดย่อ

Straw mushrooms (Volvariella volvacea) have a short shelf life at ambient temperatures due mainly to high rates of water loss and rapid cap browning. Fresh straw mushroom buttons were fumigated with 1-methylcyclopropene (1-MCP) at 0, 250, 500 and 1000 ppb in air for 6 h at 25 ฐC prior to storage at 15 ฐC on foam trays overwrapped with polyvinylchloride (PVC) film. 1-MCP concentrations above 250 ppb effectively reduced cap browning of straw mushrooms due to the inhibition of polyphenol oxidase (PPO) activity. 1-MCP treatments delayed an increase in the concentrations of malondialdehyde (MDA) a product of lipid oxidation, in the fruiting bodies, although there was a trend to increasing MDA accumulation after day 3 of storage following treatment with 1000 ppb 1-MCP. Treatment with 250 ppb 1-MCP was as effective as fumigation with 40% CO2 for 6 h for reducing browning and increasing the shelf life of straw mushrooms stored at 15 ฐC.


คำสำคัญ

High CO2 shockMapStraw mushrooms


อัพเดทล่าสุด 2022-06-01 ถึง 15:55