Fuel characteristics of agricultural residues in Thailand

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งGarivait S., Chaiyo U., Patumsawad S., Deakhuntod J.

ผู้เผยแพร่Taylor and Francis Group

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2013

วารสารEnergy Sources Part A: Recovery, Utilization, and Environmental Effects (1556-7036)

Volume number35

Issue number9

หน้าแรก826

หน้าสุดท้าย830

จำนวนหน้า5

นอก1556-7036

eISSN1556-7230

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84876119173&doi=10.1080%2f15567036.2011.592910&partnerID=40&md5=73b8b3ebb3a6f7d317c39df71d663a3f

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

In Thailand, well recognized as one of the first-rank exporters of agricultural and food products, agricultural residue has been used as an energy source, especially in rural areas. In order to characterize the chemical properties of major agricultural residues to be used as fuel, an analytical protocol was developed. In this article, details of the analytical protocol are first described and preliminary results are then presented and discussed. Results of this study could serve to establish a database of Thai biomass fuels or feedstock that would support decision making in terms of energy conversion technology selection and operating conditions setting. ฉ 2013 Copyright Taylor and Francis Group, LLC.


คำสำคัญ

elemental analysisproximate analysisUltimate analysis


อัพเดทล่าสุด 2023-04-10 ถึง 07:36