Fruit developmental changes in abscisic and jasmonic acid contents of dragon fruit (Hylocereous undatus)
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Kammapana L., Jitareerat P., Wongs-Aree C., Yamauchi N., Kondo S., Srilaong V.
ผู้เผยแพร่: Faculty of Food Science and Technology
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2014
วารสาร: International Food Research Journal (1985-4668)
Volume number: 21
Issue number: 3
หน้าแรก: 1095
หน้าสุดท้าย: 1099
จำนวนหน้า: 5
นอก: 1985-4668
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
บทคัดย่อ
The changes in abscissic acid (ABA) and jasmonic acid (JA) contents during fruit development of dragon fruit (Hylocereus undaatus) were determined. Associated changes in respiration, 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) contents, and sugar levels were also measured. ACC content and respiration rate were high at early fruit development stages and gradually decreased as the fruit matured and ripened. In the pulp, ABA content increased before the increase in glucose and fructose contents. JA contents in the peel and pulp were high at the immature stage and decreased toward maturation. The results indicate that dragon fruit is non-climacteric and that JA may have a role in cell division in the developing fruit while ABA may induce fruit maturation. ฉ 2008 IFRJ.
คำสำคัญ
Abscisic acid, ACC, Jasmonic acid