Fruit developmental changes in abscisic and jasmonic acid contents of dragon fruit (Hylocereous undatus)

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKammapana L., Jitareerat P., Wongs-Aree C., Yamauchi N., Kondo S., Srilaong V.

ผู้เผยแพร่Faculty of Food Science and Technology

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2014

วารสารInternational Food Research Journal (1985-4668)

Volume number21

Issue number3

หน้าแรก1095

หน้าสุดท้าย1099

จำนวนหน้า5

นอก1985-4668

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84900819735&partnerID=40&md5=dc6a6f57362c15ff06e2f7229d69651e

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


บทคัดย่อ

The changes in abscissic acid (ABA) and jasmonic acid (JA) contents during fruit development of dragon fruit (Hylocereus undaatus) were determined. Associated changes in respiration, 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) contents, and sugar levels were also measured. ACC content and respiration rate were high at early fruit development stages and gradually decreased as the fruit matured and ripened. In the pulp, ABA content increased before the increase in glucose and fructose contents. JA contents in the peel and pulp were high at the immature stage and decreased toward maturation. The results indicate that dragon fruit is non-climacteric and that JA may have a role in cell division in the developing fruit while ABA may induce fruit maturation. ฉ 2008 IFRJ.


คำสำคัญ

Abscisic acidACCJasmonic acid


อัพเดทล่าสุด 2022-06-01 ถึง 16:03