Energy efficiency and greenhouse gas emission reduction potentials in sugar production processes in Thailand

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งSathitbun-anan S., Fungtammasan B., Barz M., Sajjakulnukit B., Pathumsawad S.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2014

วารสารEnergy for Sustainable Development (0973-0826)

Volume number23

หน้าแรก266

หน้าสุดท้าย274

จำนวนหน้า9

นอก0973-0826

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84908291507&doi=10.1016%2fj.esd.2014.09.010&partnerID=40&md5=d59c48d0d8a0ac50fd94f59ca33672d8

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Sugarcane is one of the most promising sources of green energy for a major sugar producing country like Thailand. Any efforts to improve energy efficiency in sugar industry would result for green energy production and more avoided GHG emissions. This paper assesses the potentials for energy saving and GHG emission reduction in sugar production in Thailand. It is found that there is a wide gap between the most efficient mills and the less efficient ones among the country's 47. mills, with specific steam consumption ranging from 400 to 646. kg steam/ton cane. Thus significant potential exists for energy saving and GHG emission reduction in many mills, using some of the 17 commonly common technologies/measures identified. For the nine mills studied, which could have resulted in a combined saving savings of 23-32% of the total mill energy consumption, further savings of 5-14% could be achieved. ฉ 2014 Elsevier B.V.


คำสำคัญ

Energy efficient technologies and measuresGHG emission


อัพเดทล่าสุด 2023-02-10 ถึง 07:35