Changes in abscisic acid and antioxidant activity in sugar apples under drought conditions

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKowitcharoen L., Wongs-Aree C., Setha S., Komkhuntod R., Srilaong V., Kondo S.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2015

วารสารScientia Horticulturae (0304-4238)

Volume number193

หน้าแรก1

หน้าสุดท้าย6

จำนวนหน้า6

นอก0304-4238

eISSN1879-1018

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84936880147&doi=10.1016%2fj.scienta.2015.06.043&partnerID=40&md5=381fdfcfa17cdfad74e50e85e38f4961

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

The drought-tolerant mechanism of sugar apples (Annona squamosa Linn.) was investigated. Changes in endogenous abscisic acid (ABA) and antioxidant activity in sugar apples under drought conditions were analyzed. Endogenous ABA and ascorbic acid concentrations in leaves and fruit increased under drought conditions. In contrast, the stomatal aperture in leaves significantly decreased under drought conditions. The EC50 values of O2- scavenging activity in leaves and fruit under drought conditions were significantly lower than those in the untreated control. These results suggest that the increase of endogenous ABA and ascorbic acid concentrations may be associated with the drought-tolerance system in sugar apples. ฉ 2015 Elsevier B.V.


คำสำคัญ

ABAStomatal apertureSugar apples


อัพเดทล่าสุด 2023-28-09 ถึง 07:35