Chlorophyll degradation in the bract of dragon fruit (Hylocereus spp.)

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKammapana L., Jitareerat P., Wongs-Aree C., Srilaong V., Yamuchi N.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2015

วารสารActa Horticulturae (0567-7572)

Volume number1088

หน้าแรก79

หน้าสุดท้าย84

จำนวนหน้า6

ISBN9789462610828

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84940122066&doi=10.17660%2fActaHortic.2015.1088.8&partnerID=40&md5=271610b4c5cf13f0ae009e0325f8f498

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

Loss of greenness in the bract due to chlorophyll (Chl) degradation is one of the symptoms of senescence in dragon fruit (Hylocereus spp.). Chl degradation enzyme activities (chlorophyllase - Chlase, Mg-dechelatase - MD, chlorophylldegrading peroxidase - Chl-POX and pheophytinase - PPH), Chl derivatives (chlorophyllide a - Chlidea, pheophorbide a - Pheide a, pheophytin a - Phein a and 132-hydroxychlorophyll - OHChl a), and Chl content were assayed during storage at 25ฐC. Chl a content decreased with storage while Chl b content remained unchanged. Chlase activity increased after one day of storage and decreased thereafter. MD and PPH activity increased gradually for the first two days of storage while Chl-POX activity increased during the first five days of storage and then decreased. Chlide a, Pheide a and OHChl a were undetectable throughout storage, while Phein a increased during storage. The results indicate that MD and PPH may be involved in Chl degradation. Chl derivatives, particularly Pheina, were accumulated as intermediate products during Chl degradation.


คำสำคัญ

Chlorophyll degradation enzymes


อัพเดทล่าสุด 2023-23-09 ถึง 07:36