ผลของผงขี้เลื่อยและน้ำยางพาราต่อสมบัติของคอมพอสิตโฟมแป้งมันสำปะหลัง

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งPhiriyawirut, M.;Lertloykulchai, B.

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2016

วารสารวารสารมหาวิทยาลัยศรีนครินทรวิโรฒ (สาขาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี) (1686-9311)

Volume number8

Issue number15

หน้าแรก40

หน้าสุดท้าย53

นอก1686-9311

URLhttp://ejournals.swu.ac.th/index.php/SWUJournal/article/view/7380/6793


บทคัดย่อ

Starch-based composite foams were prepared from tapioca starch, rubber wood sawdust, and natural rubber latex, by using a mixer, by varying content of rubber wood sawdust and natural rubber latex of 0-25% and 0-30%, respectively. Then the batter was formed by thermal compression molding. Morphology, density, flexural properties, water absorption, and biodegradability of starch-based composite foams were investigated. Overall foam density increased with increasing rubber wood sawdust and natural rubber latex content. Incorporation of the rubber wood sawdust led to the increasing in flexural properties of starch-based foams, while rubber latex results in diverse effect. Water absorption of starch foams decreased by increasing rubber wood sawdust and natural rubber latex content. Starch foams were degraded by a-amylase and increasing rubber wood sawdust and natural rubber latex content decreased degradation on starch foams.


คำสำคัญ

Starch Composite Foam, Tapioca Starch, Rubber Wood Sawdust, Natural Rubber Latex


อัพเดทล่าสุด 2022-06-01 ถึง 15:34