การลดเวลาผสมในกระบวนการผลิตโลชัน

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งRuentip,Bordin;Tongthavornsuwan,Sujin;Tangwarodommukun,Viboon

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2016

วารสารTechnical Education Journal King Mongkut’s University of Technology North Bangkok (1905-3819)

Issue number26

หน้าแรก85

หน้าสุดท้าย93

นอก1905-3819

URLhttp://ojs.kmutnb.ac.th/index.php/kjournal/article/view/581/596


บทคัดย่อ

Most of the lotion mixing time is consumed in the preparation of raw materials, emulsifying, cooling and weight measurements of lotion. Specifically, time spent waiting in the cool-down phase is deemed a loss in a routine manufacturing process and thus needs to be minimized. Therefore, this research aims to reduce the time spent in the lotion cooling process. The important factors are rotational speed of scraper, rotational speed of paddle and water cooling system. After examining the cooling process, the rotating speed of impeller and cooling system were found to be major factors affecting the cooling time. The experimental results revealed that the high rotational speed of scraper and the water-activated cooling system during the mixing step significantly reduce the cooling phase from 64.50 minutes to 45.12 minutes.


คำสำคัญ

Lotion ManufacturingMixing ProcessReduction of Loss Time


อัพเดทล่าสุด 2022-06-01 ถึง 15:34