Optimization of Sub-Critical Water Pretreatment for Enzymatic Hydrolysis of Sugarcane Bagasse

Conference proceedings article


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งManorach K., Poonsrisawat A., Viriya-Empikul N., Laosiripojana N.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2015

Volume number79

หน้าแรก937

หน้าสุดท้าย942

จำนวนหน้า6

นอก1876-6102

eISSN1876-6102

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84971014256&doi=10.1016%2fj.egypro.2015.11.590&partnerID=40&md5=950877b1f1dcd42cafa105a2f652f3e1

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

This work aimed to study and identify the optimum sub-critical water pretreatment conditions of sugarcane bagasse to increase the enzymatic digestibility of the cellulose fraction for subsequent bioethanol production. Sugarcane bagasse was pretreated with sub-critical water under several operating conditions; reaction temperature (126.36ฐC to 193.64ฐC), reaction time (3.18 min to 36.82 min), and bagasse/water ratio (1/4.64 to 1/11.36) in 600 mL autoclave reactor. These operating conditions were optimized by using central composite design (CCD) and response surface methodology (RSM). From the study, it was found that the optimum pretreatment condition for producing sugars was 169.66 ฐC, 19.41 min, and 1/6.85 bagasse to water ratio. ฉ 2015 Published by Elsevier Ltd.


คำสำคัญ

Sub-critical water


อัพเดทล่าสุด 2023-03-10 ถึง 07:36