Gibbs energy additivity approaches to QSPR in modeling of high pressure dynamic viscosity of FAME and biodiesel
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Chum-in T., Sudaprasert K., Phankosol S., Lilitchan S., Aryusuk K., Krisnangkura K.
ผู้เผยแพร่: Elsevier
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2016
วารสาร: Journal of Molecular Liquids (0167-7322)
Volume number: 223
หน้าแรก: 1006
หน้าสุดท้าย: 1012
จำนวนหน้า: 7
นอก: 0167-7322
eISSN: 1873-3166
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
Viscosity is directly affected by both temperature and pressure. Accordingly, model which correlates dynamic viscosity of fatty acid methyl ester (FAME) and biodiesel to number of carbon atoms and number of double bonds of fatty acid is proposed. The model is derived from the law of Gibbs energy additivity and it is used for estimation of dynamic viscosities of FAME and biodiesel at different temperatures and pressures from its carbon numbers and number of double bonds. All the estimated viscosities agree well with the reported experimental values. The average absolute deviation (AAD) and Bias were 1.78% and 0.52%, respectively. ฉ 2016 Elsevier B.V.
คำสำคัญ
QSPR