Postharvest disease development in the mango supply chain in Thailand

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งMatulaprungsan B., Boonyaritthongchai P., Wongs-Aree C., Kanlayanarat S.S., Srisurapanon V.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2015

วารสารActa Horticulturae (0567-7572)

Volume number1088

หน้าแรก289

หน้าสุดท้าย292

จำนวนหน้า4

ISBN9789462610828

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84940121378&doi=10.17660%2fActaHortic.2015.1088.47&partnerID=40&md5=6f4a24d58cd1bb40b4b915665431c903

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

The aim of this research was to study of the development postharvest diseases during the supply chain of exporting mango. This experiment was assorted by sampling fruit randomly from the processes during mango handling in a packing house. The mango production comprised 5 processes, which were step 1 - no treatment (mangoes were kept from the field and then transport to the exporter), step 2 - pedicle cutting to 1 cm left and then dipped with 200 ppm chlorine, step 3 - dipping into hot water at 50ฐC for 3 min, step 4 - dipping with tap water for a few minutes and then dipping into 400 ppm ethephon, and step 5 - incubation in hot vapor at 47ฐC for 20 min. The results show that steps 3-5 comprised lower infected areas and disease incidences than step 1 and 2. Therefore, step 3 was the most important step for decreasing mango postharvest diseases in the postharvest handling of exporting mango.


คำสำคัญ

Mango production


อัพเดทล่าสุด 2023-28-09 ถึง 07:35