Use of acidified sodium chlorite as an antimicrobial treatment on the microbial control of shredded green papaya

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งChareekhot K., Boonyaritthongchai P., Wongs-Aree C., Kanlayanarat S., Techavuthiporn C.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2015

วารสารActa Horticulturae (0567-7572)

Volume number1088

หน้าแรก395

หน้าสุดท้าย400

จำนวนหน้า6

ISBN9789462610828

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84940107665&doi=10.17660%2fActaHortic.2015.1088.68&partnerID=40&md5=b8ca0a9b504177fa26ec94680cf9dfef

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

The present study investigated the effects of acidified sodium chlorite as an antimicrobial compound on the microbial growth and storage quality of shredded green papaya (Carica papaya L.). Flesh of green papaya fruit were shredded and divided into four groups, and immersed in distilled water, 1 g.L-1 citric acid, 0.5 g.L-1 sodium chlorite, or 1 g.L-1 acidified sodium chlorite solution for 1 min. Treated shreds were air dried, packed in 16ื16 cm polyethylene bags (100 g/pack) and stored at 10ฐC for 10 days. Acidified sodium chlorite solution effectively inhibited the growth of coliforms and aerobic bacteria through four days of storage, whereas yeast and mold were completely inhibited throughout storage. Furthermore, the acidified sodium chlorite application suppressed the respiration rate and showed higher shear force throughout the storage. Therefore this application maintained the storage quality of shredded green papaya better than other treatments.


คำสำคัญ

Acidified sodium chloriteShredded


อัพเดทล่าสุด 2023-04-10 ถึง 07:36