CHAPTER 9: Nanomaterial-Based Electrochemical Sensors for Highly Sensitive Detection of Foodborne Pathogens
Book chapter abstract
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Oaew S., Lertanantawong B., Rijiravanich P., Somasundrum M., Surareungchai W.
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2017
วารสาร: Food Chemistry, Function and Analysis (2398-0656)
Volume number: 2017-January
Issue number: 1
หน้าแรก: 203
หน้าสุดท้าย: 225
จำนวนหน้า: 23
นอก: 2398-0656
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
บทคัดย่อ
In this chapter we briefly survey the main foodborne pathogens in terms of their causes, symptoms and impact on human health. We have described the principles of detection for some important analytes by conventional means and by electrochemical biosensors using either immunoassay or nucleic acid assay. We provide a survey of the use of nanomaterials in such biosensors, both in terms of the possible electrode modifications that are available to increase the sensor response, and in terms of how nanomaterials can be used to construct labels for electrochemical biosensors. ฉ The Royal Society of Chemistry 2017.
คำสำคัญ
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง