Comparison of fermented animal feed and mushroom growth media as two value-added options for waste Cassava pulp management
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Trakulvichean S., Chaiprasert P., Otmakhova J., Songkasiri W.
ผู้เผยแพร่: SAGE Publications
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2017
วารสาร: Waste Management & Research: The Journal for a Sustainable Circular Economy (0734-242X)
Volume number: 35
Issue number: 12
หน้าแรก: 1210
หน้าสุดท้าย: 1219
จำนวนหน้า: 10
นอก: 0734-242X
eISSN: 1096-3669
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
Cassava is one of the main processed crops in Thailand, but this generates large amounts (7.3 million tons in 2015) of waste cassava pulp (WCP). The solid WCP is sold directly to farmers or pulp-drying companies at a low cost to reduce the burden of on-site waste storage. Using an integrated direct and environmental cost model, fermented animal feed and mushroom growth media were compared as added-value waste management alternatives for WCP to mitigate environmental problems. Primary and secondary data were collected from the literature, field data, and case studies. Data boundaries were restricted to a gate-to-gate scenario with a receiving capacity of 500 t WCP/d, and based on a new production unit being set up at the starch factory. The total production cost of each WCP utilization option was analyzed from the economic and environmental costs. Fermented animal feed was an economically attractive scenario, giving a higher net present value (NPV), lower investment cost and environmental impact, and a shorter payback period for the 10-year operational period. The selling price of mushrooms was the most sensitive parameter regarding the NPV, while the NPV for the price of fermented animal feed had the highest value in the best-case scenario. ฉ 2017, ฉ The Author(s) 2017.
คำสำคัญ
Tapioca