Fruit quality and antioxidant capacity of six Thai mango cultivars

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งRumainum I.M., Worarad K., Srilaong V., Yamane K.

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2018

วารสารAgriculture and Natural Resources (2452-316X)

Volume number52

Issue number2

หน้าแรก208

หน้าสุดท้าย214

จำนวนหน้า7

นอก2452-316X

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85050687463&doi=10.1016%2fj.anres.2018.06.007&partnerID=40&md5=5af4747d47fe8befea30ae0ac57be36f

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

Fruits of six Thai mango (Mangifera indica L.) cultivars (‘Okrong’ ‘Nuan Chan’ ‘Thongdum’ ‘Namdokmai No. 4’ ‘Namdokmai Si-Thong’ and ‘Yaigrum’) were analyzed for their quality characteristics and antioxidant capacity. Sucrose was the main sugar in the mango fruit. Carotenoids were higher in ‘Thongdum’ (15 mg/100 g dry weight; DW) than other cultivars. The total flavonoids and total phenolics were in the ranges 33–67 mg/100 g DW and 8–22 mg/100 g DW, respectively. The antioxidant capacity was in the range 23–68 mg/(±)-6-hydroxy-2,5,7,8-tetramethylchromane-2-carboxylic acid (Trolox) equivalents per⋅100 g DW and was positively correlated with the flavonoid and phenolic contents, suggesting that these compounds mainly contribute to the antioxidant activity of mango fruits. There were genotypic differences in the antioxidant contents. Thai mangoes have great potential as an antioxidant source. © 2018 Kasetsart University


คำสำคัญ

Carotenoid


อัพเดทล่าสุด 2023-29-09 ถึง 07:36