Heat and mass transfer properties of longan shrinking from a spherical to an irregular shape during drying

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งApinyavisit K., Nathakaranakule A., Mittal G.S., Soponronnarit S.

ผู้เผยแพร่Academic Press

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2018

Volume number169

หน้าแรก11

หน้าสุดท้าย21

จำนวนหน้า11

นอก1537-5110

eISSN1537-5110

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85041427254&doi=10.1016%2fj.biosystemseng.2018.01.007&partnerID=40&md5=5802b11d7c089659b25f4247078b9bbd

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

The heat and mass transfer longan shrinking from a regular spherical shape to an irregular shape during combined microwave with hot air drying (MHD) was investigated. The heat and mass transfer coefficients equations for a spherical shape were modified using modelling and experimental data. A moisture diffusivity equation as a function of temperature and moisture content was also developed. A microwave based heat absorption equation was developed without using conventional microwave properties. The root mean square of errors (RMSE) between predicted and experimental data were 0.070–0.093 d.b. and 1.41–4.81 °C for average moisture content and longan temperature, respectively. Sensitivity analysis of the estimated parameters for the nonlinear equations indicated that global optimum values were determined. © 2018 IAgrE


คำสำคัญ

Heat transfer propertiesMass transfer propertiesProduct shrinkage


อัพเดทล่าสุด 2023-29-09 ถึง 07:36