Heat and mass transfer properties of longan shrinking from a spherical to an irregular shape during drying
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Apinyavisit K., Nathakaranakule A., Mittal G.S., Soponronnarit S.
ผู้เผยแพร่: Academic Press
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2018
Volume number: 169
หน้าแรก: 11
หน้าสุดท้าย: 21
จำนวนหน้า: 11
นอก: 1537-5110
eISSN: 1537-5110
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
The heat and mass transfer longan shrinking from a regular spherical shape to an irregular shape during combined microwave with hot air drying (MHD) was investigated. The heat and mass transfer coefficients equations for a spherical shape were modified using modelling and experimental data. A moisture diffusivity equation as a function of temperature and moisture content was also developed. A microwave based heat absorption equation was developed without using conventional microwave properties. The root mean square of errors (RMSE) between predicted and experimental data were 0.070–0.093 d.b. and 1.41–4.81 °C for average moisture content and longan temperature, respectively. Sensitivity analysis of the estimated parameters for the nonlinear equations indicated that global optimum values were determined. © 2018 IAgrE
คำสำคัญ
Heat transfer properties, Mass transfer properties, Product shrinkage