Selective conversion of cassava mash to glucose using solid acid catalysts by sequential solid state mixed-milling reaction and thermo-hydrolysis
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Intaramas K., Jonglertjunya W., Laosiripojana N., Sakdaronnarong C.
ผู้เผยแพร่: Elsevier
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2018
วารสาร: Energy (0360-5442)
Volume number: 149
หน้าแรก: 837
หน้าสุดท้าย: 847
จำนวนหน้า: 11
นอก: 0360-5442
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
Solid acid catalysts have been recently studied in starch thermo-hydrolysis owing to their high catalytic activity, recyclability, ease to separate and environmental advantages. However, the solid state reaction of effective catalyst and starch molecules requires specific interaction between active sites in catalyst and α,1-4 glycosidic bonds in starch. Therefore, in this study catalyst mixed-milling was conducted prior to thermal hydrolysis to enhance glucose production efficiency. The results showed that catalyst mixed-milling process (24 h) followed by thermo-hydrolysis at 140 °C for 6 h using HA-L-SO3H gave highest starch conversion of 93.72% corresponding to 37.45% glucose yield and 83% selectivity. From the kinetic study, the rate constant of cassava mash-to-oligomers conversion (k1) using catalyst mixed-milling was 1.77 times higher than ball-milling without adding catalyst. This indicated that mixed-milling solid state reaction with effective catalyst significantly provided complete cassava mash conversion and enhanced selectivity as well as rate of starch depolymerization reaction. © 2018 Elsevier Ltd
คำสำคัญ
Ball-milling, Carbonaceous solid acid catalyst, Cassava mash, Mixed-milling, Starch thermo-hydrolysis