Ethanol vapor releasing sachet reduces decay and improves aroma attributes in mulberry fruit

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งChoosung P., Utto W., Boonyaritthongchai P., Wasusri T., Wongs-Aree C.

ผู้เผยแพร่American Chemical Society

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2019

วารสารJournal of Agricultural and Food Chemistry (0021-8561)

Volume number22

นอก0021-8561

eISSN1520-5118

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85077473830&doi=10.1021%2facs.jafc.9b04918&partnerID=40&md5=a260c23e363c086b50cddafb2f863b76

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Exposure of mature green "Takanotsume" chili fruit to blue and red light-emitting diodes (LEDs) was investigated. The red LED accelerated the red color development of chili as indicated by higher a∗ and chroma values, as well as lower hue angle and total chlorophyll compared to the blue LED and darkness (control). These were linked to increases in β-carotene, free-capsanthin, and total carotenoids. The carotenoid biosynthesis-related genes, lycopene-β-cyclase (Lcyb), β-carotene hydroxylase (CrtZ), and capsanthin/capsolubin synthase (Ccs), were up-regulated by the red LED after 2 days of the experiment. The blue LED was more effective in increasing the expression of the phytoene synthase (Psy) gene at day 1 of experiment. The total phenolic, vitamin C content, and antioxidant capacity were also higher in the blue LED-treated chili. Results suggest that the responses of each carotenoid-related gene to the light wavelengths and the accumulation of phytochemicals are specific characteristics of this chili cultivar. © 2019 American Chemical Society.


คำสำคัญ

carotenoid biosynthesismature green chiliphytochemicals


อัพเดทล่าสุด 2023-06-10 ถึง 10:04