Ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from coconut endocarp and its radical scavenging activity
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Pornpun Siramon;Thitima Wongsheree;Sarapee Yuadyong
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2020
Volume number: 13
Issue number: 3
หน้าแรก: 22
หน้าสุดท้าย: 28
จำนวนหน้า: 7
นอก: 1906-2141
eISSN: 2697-4401
URL: https://li01.tci-thaijo.org/index.php/journalup/article/view/245449
ภาษา: English-United States (EN-US)
บทคัดย่อ
Phenolic compounds were extracted from the coconut endocarp waste, a by-product of the processing of coconut fruits. The optimum conditions for extraction of phenolic compounds from coconut endocarp using ultrasound-assisted extraction (UAE) were determined using three main parameters: solvent type, extraction temperature and extraction time. It was found that the extraction of sample with 50% (aq) of ethanol at 50 ºC for 120 minutes provided the highest crude extract yield (29.46% w
คำสำคัญ
Coconut endocarp, ultrasound-assisted extraction (UAE)