Ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from coconut endocarp and its radical scavenging activity

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งPornpun Siramon;Thitima Wongsheree;Sarapee Yuadyong

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2020

Volume number13

Issue number3

หน้าแรก22

หน้าสุดท้าย28

จำนวนหน้า7

นอก1906-2141

eISSN2697-4401

URLhttps://li01.tci-thaijo.org/index.php/journalup/article/view/245449

ภาษาEnglish-United States (EN-US)


บทคัดย่อ

Phenolic compounds were extracted from the coconut endocarp waste, a by-product of the processing of coconut fruits. The optimum conditions for extraction of phenolic compounds from coconut endocarp using ultrasound-assisted extraction (UAE) were determined using three main parameters: solvent type, extraction temperature and extraction time. It was found that the extraction of sample with 50% (aq) of ethanol at 50 ºC for 120 minutes provided the highest crude extract yield (29.46% w


คำสำคัญ

Coconut endocarpultrasound-assisted extraction (UAE)


อัพเดทล่าสุด 2022-11-08 ถึง 23:05