Postharvest quality properties of potential tropical fruits related to their unique structural characters

Book chapter review


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งWongs-Aree, Chalermchaia; Noichindra, Sompoch;

ผู้เผยแพร่Taiwan Association for Aerosol Research

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2021

ชื่อชุดPostharvest Handling: A system approach (4th Edition)

เลขในชุด1

หน้าแรก277

หน้าสุดท้าย316

จำนวนหน้า40

ISBN9780128228456; 9780128228456

นอก1680-8584

eISSN2071-1409

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85126073948&doi=10.1016%2fB978-0-12-822845-6.00009-9&partnerID=40&md5=aa824e46271f81533566aeaffcb2d316

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

Tropical fruits grow and develop naturally in warm climate areas in tropical zones. The natural ecosystems are unique, producing dramatically diverse plants in both genotypic and phenotypic aspects. After harvest, the unique anatomical and physiological changes in fruit attributes during postharvest-handling procedures and logistics decrease the marketable values. Local and regional populations show different quality preferences. Tropical fruits can be classified into major and minor groups depending on the new volume demanded in markets across the world. In this chapter, five tropical fruits, durian, mangosteen, mango, papaya, and young coconut, are detailed in the fruit characteristics related to the quality attributes. © 2022 Elsevier Inc. All rights reserved.


คำสำคัญ

Consumer preferencesMangosteenTropical fruitsYoung coconut


อัพเดทล่าสุด 2023-02-10 ถึง 07:37