Postharvest quality properties of potential tropical fruits related to their unique structural characters
Book chapter review
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Wongs-Aree, Chalermchaia; Noichindra, Sompoch;
ผู้เผยแพร่: Taiwan Association for Aerosol Research
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2021
ชื่อชุด: Postharvest Handling: A system approach (4th Edition)
เลขในชุด: 1
หน้าแรก: 277
หน้าสุดท้าย: 316
จำนวนหน้า: 40
ISBN: 9780128228456; 9780128228456
นอก: 1680-8584
eISSN: 2071-1409
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
บทคัดย่อ
Tropical fruits grow and develop naturally in warm climate areas in tropical zones. The natural ecosystems are unique, producing dramatically diverse plants in both genotypic and phenotypic aspects. After harvest, the unique anatomical and physiological changes in fruit attributes during postharvest-handling procedures and logistics decrease the marketable values. Local and regional populations show different quality preferences. Tropical fruits can be classified into major and minor groups depending on the new volume demanded in markets across the world. In this chapter, five tropical fruits, durian, mangosteen, mango, papaya, and young coconut, are detailed in the fruit characteristics related to the quality attributes. © 2022 Elsevier Inc. All rights reserved.
คำสำคัญ
Consumer preferences, Mangosteen, Tropical fruits, Young coconut