Cytotoxic Constituents of the Fruits of Garcinia schomburgkiana
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Lien Thi My Do, Van-Kieu Nguyen, Nguyen Thi Le Thuy, Nakorn Niamnont, Suekanya Jarupinthusophon, Kewalin Inthanon, Jirapast Sichaem
ผู้เผยแพร่: Springer
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2024
Volume number: 60
Issue number: 3
หน้าแรก: 492
หน้าสุดท้าย: 495
จำนวนหน้า: 4
นอก: 0009-3130
eISSN: 1573-8388
URL: https://link.springer.com/article/10.1007/s10600-024-04359-7
ภาษา: English-United States (EN-US)
บทคัดย่อ
All isolated compounds were assessed for their cytotoxicity against the A549, DU145, and MCF-7 cell lines using the MTT method [13]. After a 24-hour incubation period, compound 13 displayed significant cytotoxicity against A549 cancer cells, with an IC50 value of 310 μM (cisplatin, IC50 = 373 μM). Subsequently, after a 72-h incubation period, compound 13 exhibited the highest cytotoxicity towards A549 cancer cells, with an IC50 value of 132 μM. On the other hand, compound 1 showed the highest cytotoxicity against DU145 cancer cells, with an IC50 value of 105 μM.
คำสำคัญ
G. schomburgkiana fruits