Cytotoxic Constituents of the Fruits of Garcinia schomburgkiana

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งLien Thi My Do, Van-Kieu Nguyen, Nguyen Thi Le Thuy, Nakorn Niamnont, Suekanya Jarupinthusophon, Kewalin Inthanon, Jirapast Sichaem

ผู้เผยแพร่Springer

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2024

Volume number60

Issue number3

หน้าแรก492

หน้าสุดท้าย495

จำนวนหน้า4

นอก0009-3130

eISSN1573-8388

URLhttps://link.springer.com/article/10.1007/s10600-024-04359-7

ภาษาEnglish-United States (EN-US)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

All isolated compounds were assessed for their cytotoxicity against the A549, DU145, and MCF-7 cell lines using the MTT method [13]. After a 24-hour incubation period, compound 13 displayed significant cytotoxicity against A549 cancer cells, with an IC50 value of 310 μM (cisplatin, IC50 = 373 μM). Subsequently, after a 72-h incubation period, compound 13 exhibited the highest cytotoxicity towards A549 cancer cells, with an IC50 value of 132 μM. On the other hand, compound 1 showed the highest cytotoxicity against DU145 cancer cells, with an IC50 value of 105 μM.


คำสำคัญ

G. schomburgkiana fruits


อัพเดทล่าสุด 2024-14-08 ถึง 00:00