Personalized, digitally designed 3D printed food towards the reshaping of food manufacturing and consumption

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งDerossi A.; Spence C.; Corradini M.G.; Jekle M.; Fahmy A.R.; Caporizzi R.; Devahastin S.; Moses J.A.; Le-Bail A.; Zhou W.; Zhang M.; Bhandari B.; Severini C.

ผู้เผยแพร่Nature Research

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2024

Volume number8

Issue number1

หน้าแรก54

นอก2396-8370

eISSN2396-8370

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-85201663737&doi=10.1038%2fs41538-024-00296-5&partnerID=40&md5=495d9e340ec0db4f536f83559e0d6526

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

The emerging world of 3D food printing is reviewed. Its role in food manufacturing, including benefits and impacts, underemphasized gastrophysical aspects, and limitations are discussed. Foods can be digitally designed and physically prepared using the layer-by-layer deposition of food components, unleashing opportunities to deliver nutritionally personalized food and new food-human interactions. Existing bottlenecks, under-researched gastropsychophysical aspects, and the lack of harmonized standards hindering its use for mass production are mentioned. © The Author(s) 2024.


คำสำคัญ

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


อัพเดทล่าสุด 2025-19-02 ถึง 00:00