Antimicrobial and antioxidant activities of Indian gooseberry and galangal extracts

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งMayachiew P., Devahastin S.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2008

วารสารLWT - Food Science and Technology (0023-6438)

Volume number41

Issue number7

หน้าแรก1153

หน้าสุดท้าย1159

จำนวนหน้า7

นอก0023-6438

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-43049118589&doi=10.1016%2fj.lwt.2007.07.019&partnerID=40&md5=26c4240f2b326028fb52dc349daa7871

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

The antimicrobial and antioxidant activities of Indian gooseberry (Phyllanthus emblica Linn.) and galangal (Alpinia galanga) extracts were investigated. Two different methods (disc diffusion and agar dilution methods) were employed to evaluate the antimicrobial activities of plant extracts against Staphylococcus aureus. The minimum inhibitory concentration (MIC) values of Indian gooseberry and galangal extracts were found to be 13.97 and 0.78 mg/ml and the minimum biocidal concentration (MBC) values were 13.97 and 2.34 mg/ml, respectively. The antioxidant activities of Indian gooseberry and galangal extracts, which were evaluated by the β-carotene bleaching method, were 86.4% and 70.3%, respectively. The total phenolic contents of Indian gooseberry and galangal extracts, as determined by the Folin-Ciocalteu method, were 290.4±0.7 and 40.9±0.2 mg/g plant extract (in GAE), respectively. The GC-MS analysis showed that the main compounds of galangal extract are 1,8-cineole (20.95%), β-bisabolene (13.16%), β-caryophyllene (17.95%) and β-selinene (10.56%). On the other hand, the use of high-performance liquid chromatography (HPLC) with UV detection indicated many compounds within the Indian gooseberry extract. © 2007 Swiss Society of Food Science and Technology.


คำสำคัญ

GC-MSMinimum inhibitory concentrationNatural antioxidantsStaphylococcus aureusTotal phenolic contentsUV-HPLC


อัพเดทล่าสุด 2023-23-09 ถึง 07:35