Production of β-carotene-enriched rice bran using solid-state fermentation of rhodotorula glutinis

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งRoadjanakamolson M., Suntornsuk W.

ผู้เผยแพร่The Korean Society for Applied Microbiology

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2010

วารสารJournal of Microbiology and Biotechnology (1017-7825)

Volume number20

Issue number3

หน้าแรก525

หน้าสุดท้าย531

จำนวนหน้า7

นอก1017-7825

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-77954274231&partnerID=40&md5=8a4ef3d853b6d54486167cf0bfd709f4

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


บทคัดย่อ

This work was aimed at utilizing rice bran as a substrate for β-carotene production by Rhodotorula glutinis DM 28 under optimized conditions of solid-state fermentation. The biomass and β-carotene content of Rhodotorula glutinis DM 28 grown on rice bran as a sole substrate under solidstate fermentation were 54 g/kg rice bran and 1.65 mg/kg rice bran, respectively. Its biomass and β-carotene content, however, could be improved by 60% and 30%, respectively, using the Central Composite Design for the optimization of its cultivation conditions. The optimized conditions obtained were a pH of 5, a moisture content of 70% (w/w), and a carbon-to-nitrogen ratio of 4. Under these conditions, rice bran containing R. glutinis DM 28 had nutritional values of β-carotene, protein, and fat higher than those of rice bran alone. Yeast-grown rice bran could be suitable, therefore, to use as a β-carotene-enriched supplement in animal feeds.


คำสำคัญ

Animal feed


อัพเดทล่าสุด 2022-06-01 ถึง 15:41