Antifungal activities of ethanolic extract from Jatropha curcas seed cake

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งSaetae D., Suntornsuk W.

ผู้เผยแพร่The Korean Society for Applied Microbiology

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2010

วารสารJournal of Microbiology and Biotechnology (1017-7825)

Volume number20

Issue number2

หน้าแรก319

หน้าสุดท้าย324

จำนวนหน้า6

นอก1017-7825

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-77649204135&doi=10.4014%2fjmb.0905.05035&partnerID=40&md5=4ecbe6a972c9d33e261711232d4c7f2f

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Phorbol ester extraction was carried out from Jatropha curcas seed cake, a by-product from the biodiesel fuel industry. Four repeated extractions from 5 g of J. curcas seed cake using 15 ml of 90% (v/v) ethanol and a shaking speed of 150 rpm gave the highest yield of phorbol esters. The ethanolic extract of J. curcas seed cake showed antifungal activities against important fungal phytopathogens: Fusarium oxysporum, Pythium aphanidermatum, Lasiodiplodia theobromae, Curvularia lunata, Fusarium semitectum, Colletotrichum capsici, and Colletotrichum gloeosporioides. The extract contained phorbol esters mainly responsible for antifungal activities. The extract could therefore be used as an antifungal agent for agricultural applications. ฉ The Korean Society for Microbiology and Biotechnology.


คำสำคัญ

Antifungal activityJatropha curcasPhorbol estersSeed cake


อัพเดทล่าสุด 2023-03-10 ถึง 07:35