Multistage heat pump drying of macadamia nut under modified atmosphere
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Borompichaichartkul C., Chinprahast N., Devahastin S., Wiset L., Poomsa-Ad N., Ratchapo T.
ผู้เผยแพร่: Faculty of Food Science and Technology
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2013
วารสาร: International Food Research Journal (1985-4668)
Volume number: 20
Issue number: 5
หน้าแรก: 2199
หน้าสุดท้าย: 2203
จำนวนหน้า: 5
นอก: 1985-4668
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
บทคัดย่อ
Multistage heat pump drying of macadamia nut under modified atmosphere was studied to improve the drying process and quality of the nuts. Conditions of study included drying temperature of 40-60ฐC, using nitrogen and normal air as drying medium. Drying kinetics and quality of nuts (moisture content, aw, rancidity and colour) as well as energy consumption of all drying processes were examined. The results indicated that using 40ฐC in the first stage drying under nitrogen followed by 60ฐC under air in the second stage drying could maintain the nut's quality and resulted in the lowest energy consumption.
คำสำคัญ
Heat pump drying Multistage, Macadamia nut