Extrusion Processing of Wheat Gluten Bioplastic: Effect of the Addition of Kraft Lignin
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Chantapet P., Kunanopparat T., Menut P., Siriwattanayotin S.
ผู้เผยแพร่: Springer
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2013
วารสาร: Journal of polymers and the environment (1566-2543)
Volume number: 21
Issue number: 3
หน้าแรก: 864
หน้าสุดท้าย: 873
จำนวนหน้า: 10
นอก: 1566-2543
eISSN: 1572-8900
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
Plasticized wheat gluten (WG) was extruded with 0-50 wt% Kraft lignin (KL) contents using a co-rotating twin screw extruder with circular die. The objective of this study was to evaluate the effect of KL on the extrusion processing, and on the resulting properties of those new materials. The addition of either 30 or 50 wt% KL which is a radical scavenger allowed increasing the extrusion die temperature from 80 to 110 ฐC. Moreover, the addition of 10-50 wt% KL contents improved the processability of WG in extrusion: it decreased both die pressure and residence time for all studied feed rates and screw speeds. The addition of KL induced a protein depolymerization and the association between KL and WG as evidenced by the co-elution of KL and WG in SE-HPLC. Moreover, the addition of 10-30 wt% KL improved mechanical properties and reduced the water absorption of WG-based material. ฉ 2012 Springer Science+Business Media New York.
คำสำคัญ
Extrusion, Free radical scavenger, Wheat gluten