Efficient saccharification for non-treated cassava pulp by supplementation of Clostridium thermocellum cellulosome and Thermoanaerobacter brockii β-glucosidase

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งVaithanomsat P., Kosugi A., Apiwatanapiwat W., Thanapase W., Waeonukul R., Tachaapaikoon C., Pason P., Mori Y.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2013

วารสารBioresource Technology (0960-8524)

Volume number132

หน้าแรก383

หน้าสุดท้าย386

จำนวนหน้า4

นอก0960-8524

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84875254126&doi=10.1016%2fj.biortech.2012.11.023&partnerID=40&md5=1f4dcc7c68f556f7fcbcb3928715c7b7

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Cassava pulp containing 60% starch and 20% cellulose is a promising renewable source for bioethanol. The starch granule was observed to tightly bind cellulose fiber. To achieve an efficient degradation for cassava pulp, saccharification tests without pre-gelatinization treatment were carried out using combination of commercial α-amylase with cellulosome from Clostridium thermocellum S14 and β-glucosidase (rCglT) from Thermoanaerobacter brockii. The saccharification rate for cassava pulp was shown 59% of dry matter. To obtain maximum saccharification rate, glucoamylase (GA) from C. thermocellum S14 was supplemented to the combination. The result showed gradual increase in the saccharification rate to 74% (dry matter). Supplementation of GA to the combination of commercial α-amylase, cellulosome and rCglT is powerful method for efficient saccharification of cassava pulp without pretreatment. © 2012 Elsevier Ltd.


คำสำคัญ

saccharification


อัพเดทล่าสุด 2023-24-09 ถึง 07:35