Polysaccharide extraction from Spirulina sp. and its antioxidant capacity
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Chaiklahan R., Chirasuwan N., Triratana P., Loha V., Tia S., Bunnag B.
ผู้เผยแพร่: Elsevier
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2013
วารสาร: International Journal of Biological Macromolecules (0141-8130)
Volume number: 58
หน้าแรก: 73
หน้าสุดท้าย: 78
จำนวนหน้า: 6
นอก: 0141-8130
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์
บทคัดย่อ
To optimize polysaccharide extraction from Spirulina sp., the effect of solid-to-liquid ratio, extraction temperature and time were investigated using Box-Behnken experimental design and response surface methodology. The results showed that extraction temperature and solid-to-liquid ratio had a significant impact on the yield of polysaccharides. A polysaccharides yield of around 8.3% dry weight was obtained under the following optimized conditions: solid-to-liquid ratio of 1:45, temperature of 90. ฐC, and time of 120. min. The polysaccharide extracts contained rhamnose, which accounted for 53% of the total sugars, with a phenolic content of 45. mg GAE/g sample. ฉ 2013 Elsevier B.V.
คำสำคัญ
Antioxidant activity, Polysaccharide