Polysaccharide extraction from Spirulina sp. and its antioxidant capacity

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งChaiklahan R., Chirasuwan N., Triratana P., Loha V., Tia S., Bunnag B.

ผู้เผยแพร่Elsevier

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2013

วารสารInternational Journal of Biological Macromolecules (0141-8130)

Volume number58

หน้าแรก73

หน้าสุดท้าย78

จำนวนหน้า6

นอก0141-8130

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84876700087&doi=10.1016%2fj.ijbiomac.2013.03.046&partnerID=40&md5=891f8ee24d5d115d34928b597b6b69d1

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

To optimize polysaccharide extraction from Spirulina sp., the effect of solid-to-liquid ratio, extraction temperature and time were investigated using Box-Behnken experimental design and response surface methodology. The results showed that extraction temperature and solid-to-liquid ratio had a significant impact on the yield of polysaccharides. A polysaccharides yield of around 8.3% dry weight was obtained under the following optimized conditions: solid-to-liquid ratio of 1:45, temperature of 90. ฐC, and time of 120. min. The polysaccharide extracts contained rhamnose, which accounted for 53% of the total sugars, with a phenolic content of 45. mg GAE/g sample. ฉ 2013 Elsevier B.V.


คำสำคัญ

Antioxidant activityPolysaccharide


อัพเดทล่าสุด 2023-26-09 ถึง 07:36