Characterization of Defatted Rice Bran Properties for Biocomposite Production

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งKunanopparat T., Menut P., Srichumpoung W., Siriwattanayotin S.

ผู้เผยแพร่Springer

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2014

วารสารJournal of polymers and the environment (1566-2543)

Volume number22

Issue number4

หน้าแรก559

หน้าสุดท้าย568

จำนวนหน้า10

นอก1566-2543

eISSN1572-8900

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84911993240&doi=10.1007%2fs10924-014-0683-6&partnerID=40&md5=b96eb25ddba2275a8609ff2b773ed5c3

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

Commercial defatted rice bran (DRB) was characterized to produce biocomposite. DRB extracted protein plasticized with glycerol presented viscoelastic properties. The whole DRB with different amount and type of plasticizers was extruded into pellets. All extrudates presented pseudoplastic behavior as determined by capillary rheometer. Power-law index (n) and flow behavior consistency (K) of all DRB extrudates were respectively in a range of 0.30–0.32 and 1.2–3.8 × 104 which is closed to agro-polymer due to a modification of DRB structure after extrusion process. In addition, extrusion process promoted protein aggregation. However, no significant effect of plasticizer type and content on DRB protein aggregation for a given temperature processing was observed. The effect of plasticizer content on tensile properties presented the same trend as viscosity results. Extrudate that had a high viscosity presented high mechanical properties. © 2014, Springer Science+Business Media New York.


คำสำคัญ

Defatted rice branPlasticizer


อัพเดทล่าสุด 2023-27-09 ถึง 07:35