BA improves the postharvest quality of Mokara Orchid flowers cultivar 'Nora Pink'

Conference proceedings article


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งAiamla-Or S., Jitareerat P., Uthairatanakij A., Buanong M.

ผู้เผยแพร่International Society for Horticultural Science (ISHS)

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2015

Volume number1078

หน้าแรก201

หน้าสุดท้าย204

จำนวนหน้า4

ISBN9789462610682

นอก0567-7572

eISSN2406-6168

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84930447558&doi=10.17660%2fActaHortic.2015.1078.29&partnerID=40&md5=0ad17a7126ef98aa9cbcc4379617096c

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์


บทคัดย่อ

The effects of BA on improving the postharvest quality of Mokara 'Nora Pink' was investigated by pulsing with distilled water (control), 200 mg/L HQS + 2% sucrose (HQS+SU) and 200 mg/L HQS + 2% Sucrose + 100 ppm BA (HQS+SU+BA). Mokara stems pulsed with HQS+SU+BA suppressed and delayed ethylene production while combination treatments (HQS+SU and HQS+SU+BA) had little effect on respiration rate of flowers. Treatments of HQS+SU and HQS+SU+BA gave similar results in fresh weight, water uptake, and bud openings to the control treatment. Mokara 'Nora Pink' responded positively to BA by improving the display quality of flowers after harvest.


คำสำคัญ

8-hydroxyquinoline sulfateBenzyladenineMokara


อัพเดทล่าสุด 2023-29-09 ถึง 07:35