1-MCP effects on neutral sugar composition of cell walls in carica papaya 'kaek dum' and 'red maradol' fruit
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Krongyut W., Srilaong V., Kanlayanarat S.
ผู้เผยแพร่: International Society for Horticultural Science (ISHS)
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2015
วารสาร: Acta Horticulturae (0567-7572)
Volume number: 1088
หน้าแรก: 167
หน้าสุดท้าย: 172
จำนวนหน้า: 6
ISBN: 9789462610828
นอก: 0567-7572
eISSN: 2406-6168
ภาษา: English-Great Britain (EN-GB)
บทคัดย่อ
The neutral sugar composition in water-, EDTA-, and Na2CO3-soluble pectin fractions in the pulp of 'Kaek Dum' and 'Red Maradol' cultivars of papaya (Carica papaya) treated with 100 μl L-1 of 1-methylcyclopropene (1-MCP) and then ripened at 25±2°C was determined. Results revealed that the predominant neutral sugars in the water-, EDTA- and Na2CO3-soluble pectin fractions were galactose (Gal), followed by arabinose (Ara), and rhamnose (Rha) in both control and 1-MCP treated fruit. The changes in neutral sugar composition of cell wall in each fraction showed differences on day 4 for both papaya cultivars, especially the changes in water soluble pectin fraction. The presence neutral sugars in each fraction of 1-MCP treated fruit of both papaya cultivars was within group of control fruit but changes of neutral sugars in 1-MCP treated fruit was lower compared to control fruit.
คำสำคัญ
Arabinose, Galactose, Rhamnose, Soluble pectin