Separation of polyphenol compounds and caffeine from green tea extract
บทความในวารสาร
ผู้เขียน/บรรณาธิการ
กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์
ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง
รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์
รายชื่อผู้แต่ง: Sampanvejsobha, Sailom;Siriwattanayotin, Suwit;Rungraeng, Natthakan;Wongsa, Prinya
ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.): 2016
วารสาร: Warasan Wichai Mo Kho (0859-3957)
Volume number: 21
Issue number: 2
หน้าแรก: 150
หน้าสุดท้าย: 155
นอก: 0859-3957
URL: http://www.tci-thaijo.org/index.php/APST/article/view/62598/52089
บทคัดย่อ
The polyphenolic compounds in green tea extract i.e. tannins and polyphenols, especially catechins, attribute to organoleptic and heath promoting functions. For tea caffeine, although it is known to stimulate nervous system; however, overuse of caffeine may induce a number of detrimental effects including headaches and migraines. Therefore, this research is aimed at optimizing the separation of caffeine and the major tea polyphenols namely catechins from green tea extract using adsorption
คำสำคัญ
resin.