Influence of hot air fluidized bed drying on quality changes of purple rice

บทความในวารสาร


ผู้เขียน/บรรณาธิการ


กลุ่มสาขาการวิจัยเชิงกลยุทธ์

ไม่พบข้อมูลที่เกี่ยวข้อง


รายละเอียดสำหรับงานพิมพ์

รายชื่อผู้แต่งRattanamechaiskul C., Junka N., Wongs-Aree C., Prachayawarakorn S., Soponronnarit S.

ผู้เผยแพร่Taylor and Francis Group

ปีที่เผยแพร่ (ค.ศ.)2016

วารสารDrying Technology (0737-3937)

Volume number34

Issue number12

หน้าแรก1462

หน้าสุดท้าย1470

จำนวนหน้า9

นอก0737-3937

eISSN1532-2300

URLhttps://www.scopus.com/inward/record.uri?eid=2-s2.0-84983271751&doi=10.1080%2f07373937.2015.1126720&partnerID=40&md5=54343b1372845d45e2722b30a3501fab

ภาษาEnglish-Great Britain (EN-GB)


ดูในเว็บของวิทยาศาสตร์ | ดูบนเว็บไซต์ของสำนักพิมพ์ | บทความในเว็บของวิทยาศาสตร์


บทคัดย่อ

The influence of drying using a fluidization technique on the quality of purple rice was investigated in this study. The results demonstrated that the initial moisture of rice was 28.3% dry basis (db). Compared to the sun-dried or reference purple rice samples, the influence of drying at temperatures ranging from 100 to 150ฐC did not affect the quality of color, anthocyanin content, total phenolic content, or antioxidant activity. At this initial moisture level, samples should be dried at 150ฐC air because such temperatures yield the highest drying rate. Drying at this temperature also causes an increase in the head purple rice yield because of the gelatinization of starch. In the case of an initial moisture content of 33.3% (db), the drying temperature should not exceed 130ฐC. ฉ 2016, Copyright ฉ Taylor & Francis Group, LLC.


คำสำคัญ

Anthocyanin contentpurple rice


อัพเดทล่าสุด 2023-06-10 ถึง 07:36